Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fergie: narozena 27. března 1975

13. 5. 2008

Fergie, vlastním jménem Stacy Ann Ferguson (* 27.března 1975, Hacienda Heights, Kalifornii, USA) je americká zpěvačka působící ve skupině Black Eyed Peas.

 

Dětství

Její rodiče, Terra a Pat, podporovali Stacy a její mladší sestru Danu Karrieren v rozhodnutí působit v showbusinessu. Stacy dostala svou první hereckou příležitost jako moderátorka v zábavném pořadu „The Charlie Brown and Snoopy show“ (1983), ale také ve dvou speciálních televizních vysílání - It´s Flashbeagle, Charlie Brown and Snoop show (1984), což byly velmi populární moderátorské pořady a talk show! Po působení v reklamě pro Rice Krispies (1984), působila Fergie v úspěšné televizní show - Kinds Incroporated v překladu něco jako dětská společnost…

V roce 1986 hrála Stacy v hororové komedii - Monster in the closet, ale působila dál v televizním seriálu - Kids Incorporated: Charbusters a Kids Incorporated: Rock in the New Year. V roce 1989 opustila Stacy svět reflektorů a vrátila se zpět do obyčejného života a normálního dění teenagera

Wild Orchid

Hudba ale byla pořád její největší vášní a tak založila spolu se Stefanie Ridel a s kolegyní Rance Sandstorm z televizního pořadu - Kids Incorporaded, skupinu Wild Orchid. V roce 1999 FOX TV. Svuj veškerý čas ale později věnovala jen skupině. Ta v roce 1997 vydala své první album Wild Orchid a hned poté, o rok později následovalo další, s názvem OXYGEN! V roce 2001 připravila skupina třetí album, ale už ho nestačila vydat. Skupina totiž přestala existovat, kvůli duševním krizím a depresím které u Fergie působily v takové míře, že bylo nutné podstoupit terapii. O rok později se vrátila zpět k profesionální pěvecké kariéře. Toužila však po změně a tak odjela do Los Angeles. měla dokonce vlastní televizní pořad na televizním programu

The Black Eyed Peas

Za tu dobu potkala Will.i.am z Black Eyed Peas. Potkávali se spolu často, v různých televizních show. Poté přijala na krátký čas nabídku a pěvecky doprovázela skupinu Trio. Nahrála s nimi 3 songy.

Black Eyed Peas začali pod názvem Lban Klann (1989) ve složení: Will.i.am, Apl.de.ap a Taboo. Roku 1998 uveřejnili své první dílo s názvem Behind the Front a také Bridging the Gap2000) Jejich styl hudby byl ojedinělý a neznámý,ale velmi kvalitní,už proto,že s nimi spolupracovali hvězdy jako např. Macy Gray nebo Wyclef Jean.

Až po dvou letech vydali své v pořadí třetí album Elephunk, na kterém už spolupracovala i Stacy. Ta přijala své umělecké jméno Fergie a byla oficiálně přijata jako členka skupiny Black Eyed Peas.

Sólová kariéra

Díky velkým úspěchům skupiny ,se pokoušela Fergie prorazit i v solové dráze a společně s Will.i.am nazpívala soundtrack - 50erste Dates (2004)

V roce 2006 vydala i své debutové album s názvem The Dutchess, z něhož pochází i úspěšné písně London Bridge, Fergalicious, Glamorous nebo Big Girls Don't Cry. Všechny singly z její desky se navíc dostaly do TOP 5 Billboard Hot 100, což se předtím žádné zpěvačce nepodařilo. Tři singly z desky se navíc dostaly až na místo nejvyšší a za song Big Girls Don't Cry obdržela i nominaci na cenu Grammy Award.

Filmografie

  1. Planet Terror (2007) (film) … Tammy Visan
  2. Poseidon (2006) (film) … Gloria
  3. Be Cool (2005) … The Black Eyed Peas
  4. „Great Pretenders“ (1999) TV Série … Host
  5. Outside Ozona (1998) … Girl
  6. Monster in the Closet (1987) … Lucy
  7. Chartbusters (1986) (V) … Stacy
  8. Kids Incorporated: Rock In the New Year (1986) (TV) … Stacy
  9. Snoopy's Getting Married, Charlie Brown (1985) (TV) … Sally Brown
  10. „Kids Incorporated“ (1984) TV Série … Stacy (1984-1989)
  11. … aka Kids Inc. (USA: short title)
  12. It's Flashbeagle, Charlie Brown (1984) (TV) … Sally Brown
  13. Be Somebody or Be Somebody's Fool! (1984) (V)

Diskografie

  • The Dutchess (2006)

Písně

  • London Bridge (2006)
  • Fergalicious (2006)
  • Glamorous (2007)
  • Big Girls Don't Cry (2007)
  • Clumsy (2007)
  • Clumsy (2007)
  • Finally (2008)
 

Malé info

Hobby: čtení knížek
Oblíbené květiny: růže
Zvířata: dva pejsci chiuaua: Summer a Sara
Oblíbená sladkost: čokolád

 

zdroj: cs.wikipedia.org

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář